2 d’abril del 2020

ELS ALIMENTS I ELS NUTRIENTS

No és mateix parlar de nutrients i d'aliments.

 A què anomenem aliments?

Els aliments són compostos naturals o transformats que contenen com a mínim una substància nutritiva. Poden ser d’origen animal o vegetal i poden presentar textures diferents (sòlids, líquids, etc.). Es classifiquen per grups en funció de les característiques nutricionals de cadascun.

Què són els nutrients?

Els nutrients són les proteïnes, els hidrats de carboni, els greixos o lípids, les vitamines i els minerals continguts en els aliments.Els aliments, un cop ingerits segueixen el recorregut del tub digestiu, i a través de diferents processos físics i químics, passen els nutrients que contenen al torrent circulatori, és a dir, a la sang.Per això cal diferenciar GRUPS D'ALIMENT I NUTRIENTS



En que es basa una alimentació equilibrada?

En 3 principis bàsics:

1. Cobrir les necessitats calòriques o energètiques de l’organisme. Això vol dir no menjar ni més ni menys del que necessitam.

2. Beure molta aigua És recomanable beure en tre 1,5 -2 litres d'aigua al dia.


3. Fer una alimentació variada, és a dir, menjar aliments de tots els grups però en la proporció i freqüència adient.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada